Zegveld en de Meije en de gevolgen van het corona virus

Voor ons allemaal is het wennen aan een lege agenda maar er zijn zoveel leuke dingen die u ook thuis kunt ondernemen. Wilt u graag iets doen voor een ander, dan kunt u zich bij allerlei organisaties aanmelden als vrijwilliger/hulpbieder.

Gelukkig hebben we in Zegveld en De Meije de gelegenheid om alleen of met z’n tweeën een mooie wandeling te maken. De lente is begonnen en de natuur is straks op zijn mooist, geniet er van. Echter ook bij een wandeling geldt: houd 1,5 meter afstand en vermijd contact met anderen.

U heeft het waarschijnlijk al heel vaak gehoord maar wij willen onderstaande maatregelen nogmaals onder uw aandacht brengen:
• Was zo vaak mogelijk uw handen én polsen met zeep. Goede hygiëne is enorm belangrijk. Elk virusdeeltje dat door de wasbak gaat is er één
• Nies en hoest in de binnenkant van de elleboog en was daarna direct uw handen of gebruik een desinfecterend doekje.
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik in de afvalbak.
• Géén handen schudden.
• Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.
• Als één van de gezinsleden koorts heeft blijven alle gezinsleden thuis.
• Neem 1,5 meter afstand en vermijd contact met anderen.

In Zegveld en De Meije wonen mensen in allerlei leeftijdscategorieën, waaronder een aantal met een kwetsbare gezondheid. Laten we rekening houden met die groep mensen en een beetje omkijken naar elkaar.

En voor de mensen die hulp nodig hebben, schroom niet maar bel iemand en vraag om hulp! Misschien heeft u al een tijdje niemand gesproken en vindt u het fijn om telefonisch contact te hebben. Of werkt u in de zorg en zoekt u een oppas. Misschien vindt u het momenteel lastig om naar buiten te gaan en zoekt u iemand die de hond uit kan laten. Maar het kan ook zijn dat u graag een boek van iemand wil lenen nu de bibliotheek gesloten is. Het kunnen allerlei vragen zijn. De hulpbieders kunnen niet alles maar wel heel véél zaken voor u regelen

Het is goed te zien dat er de laatste tijd in heel Nederland nieuwe initiatieven ontstaan.
In een eerder bericht hebben wij u geïnformeerd over de hulpgroep CoronaZegveld. Heeft u hulp nodig dan kunt u op hen een beroep doen door te bellen of een appje te sturen naar 06 30 11 21 22. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op de website van de gemeente (www.woerden.nl) wordt dagelijks het laatste nieuws rondom het coronavirus in de gemeente Woerden geplaatst

Iedereen weet dat er keihard gewerkt wordt in de zorg om het virus onder controle te krijgen. Daarom willen wij u attent maken op een mededeling van de Huisartsenpraktijk Zegveld: ‘Heeft u géén klachten en wilt u meer informatie over het virus, dan kunt u de website thuisarts.nl of de website van het RIVM (www.rivm.nl) raadplegen.
Heeft u koorts én luchtwegklachten, ga dan niet naar de praktijk, maar belt u de assistente.

Heeft u meer praktische vragen of zorgen, bijvoorbeeld hoe u uw medicijnen in huis krijgt, dan mag u dat aan de assistente aangeven. Ook voor alle andere klachten kunt u uiteraard gewoon terecht bij uw huisarts.’

Heeft u vragen of hulp nodig dan kan dat ook via onze dorpsconsulent Henk Oskam, hij is te bereiken op telefoonnummer 06.14.32.65.31 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij wensen u voor de komende tijd heel veel sterkte!

Bestuur Zegveld Zorgt