De Pionier - filmpje

Maandag 9 januari jl. is de eerste paal geslagen voor De Pionier. Helaas was er door alle Corona maatregelen geen feestelijk startsein voor de bouw. Wellicht kunnen we dit op een later moment toch nog een keer vieren met de toekomstige bewoners.

Heeft u nog vragen over uw inschrijving voor de Pionier, dan kunt u contact opnemen met de dorpsconsulent, Paulien is te bereiken op woensdag en donderdag, tel. 06 14 32 65 31.

 

 

Toewijzingen Pionier

Bent u geinteresseerd in een appartement in De Pionier?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dorpsconsultent Paulien Emidio. U kunt Paulien bereiken op woensdag en donderdag van 08.00 tot 17.30 uur, op het telefoonnummer: 06.14.32.65.31.

U kunt ook contact opnemen met Frank Burgers, lid van de Toewijzingscommissie van Zegveld Zorgt.

Het telefoonnummer van Frank is  06.41.03.35.42. U  kunt ook een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook via deze site het formulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact op met u.

Uitgebreide informatie over De Pionier kunt u vinden op de website van Groen West/Cazas Wonen: www.groenwestwonen.nl

Algemene informatie

De toewijzing

De toewijzingscommissie bestaat uit:

  • Geertje Bol, vanwege haar expertise en zorgachtergrond;
  • Cok Hoogerbrugge, namens het Dorpsplatform;
  • Frank Burgers, namens Zegveld Zorgt

Bent u geïnteresseerd in een appartement dan moet u rekening houden met onderstaande punten:

Lees meer...

Tekeningen en foto's

De Pionier impressie zuidzijde

Klik hier voor een tekening van de appartementen.

Klik hier voor een situatieschets van De Pionier

Klik hier voor de zonstudie van De Pionier

Laatste nieuws

Uitspraak Raad van State (2021): Nieuwbouw Pionier mag doorgaan.

Midden in Zegveld is met de sloop van de voormalige basisschool De Pionier een locatie vrijgekomen voor nieuwbouw. Dorpsplatform Zegveld en zorgcoöperatie Zegveld Zorgt willen graag dat op deze plek appartementen worden gebouwd die geschikt zijn voor senioren en doelgroepen die zorg aan huis nodig hebben.

Er is in Zegveld een tekort aan goede levensloopbestendige appartementen. Aan GroenWest is gevraagd om deze te realiseren. GroenWest heeft met Bolton Ontwikkeling een bouwplan uitgewerkt voor 24 appartementen. Dit bouwplan en het daarvoor benodigde bestemmingsplan is in december 2019 door de gemeente vastgesteld.  

Daarna zijn enkele omwonenden een beroepsprocedure gestart bij de Raad van State omdat zij het niet eens zijn met het bouwplan. De voorbereiding voor de bouw ligt daardoor nu stil, in ieder geval tot najaar 2020.

Appartementen voor alle inkomensgroepen

In 2017 zijn in Zegveld de eerste informatiebijeenkomsten geweest voor geïnteresseerden in het project en voor omwonenden. Het toen getoonde schetsplan bleek echter niet haalbaar. Met ondersteuning van de Provincie Utrecht zijn GroenWest, gemeente Woerden, Dorpsplatform Zegveld en Zegveld Zorgt samen tot nieuwe uitgangspunten voor het project gekomen.

Het project is uitgebreid naar 24 eenheden over drie woonlagen. Eén woning wordt als ontmoetingsruimte ingericht. Zes woningen worden bestemd voor vrije sector-verhuur, zodat ook senioren met een hoger inkomen hier een woning kunnen krijgen. De gemeente verstrekt € 150.000 subsidie. Door deze wijzigingen kan het project toch gerealiseerd worden.

Lees meer...