Iedereen op de duofiets

Iedereen op de (Duo)fiets! 

Zegveld Zorgt nodigt dorpsgenoten uit om in de week van zaterdag 10 juni tot vrijdag 16 juni  opnieuw een ritje te maken of kennis te maken met de duo fiets.

Hierbij mogen wij gebruik maken van de duo fiets die ‘De Plint’ ter beschikking stelt, aan inwoners van de gemeente Woerden. Deze fiets staat dan bij  het wooncomplex de Pionier in Zegveld.

Met deze duofiets kunnen dorpsgenoten in het dorp of in de nabije omgeving, op een veilige, plezierige  manier weer eens fietsen. Hierbij kan een familielid, een goede buur of een vrijwilliger begeleiding bieden. Er kan mee getrapt worden maar dit hoeft niet!

Wilt u samen met iemand die u kent een ritje maken of wilt u als begeleider iemand blij maken weer eens te kunnen fietsen, meldt u zich dan aan bij:

Aanmelden kan bij:

Marja Meijers( van de wandelclub, Zegveld beweegt!)

bereikbaar op telefoonnnummer:06-22146674 

Paulien Emidio (de dorpsconsulent ZegveldZorgt)

bereikbaar op telefoonnummer:  06- 14326531

 

Mantelzorgerslunch nieuws

Lunch voor mantelzorgers in Zegveld.

REGIO • Zo’n honderd mantelzorgers hebben de afgelopen week genoten van een lunch die werd geserveerd in vijf ‘Huizen van de Wijk’ in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.

Tijdens de lunch konden inwoners ervaringen met elkaar delen en luisteren naar mooie muziek. De lunches waren georganiseerd door gro-up buurtwerk en Hart voor Woerden, in nauwe samenwerking met de ‘Huizen van de Wijk’. De lunches waren onderdeel van een campagne die dit voorjaar van start is gegaan. Deze campagne is gericht op het herkennen en erkennen van mantelzorg en heeft als doel om inwoners meer bewust te maken van wat mantelzorg is en daar de ogen voor te openen.

Hond uitlaten
Vaak is de zorg voor een kind, zieke ouder of partner voor de zorgende heel vanzelfsprekend. Maar dat betekent niet dat dat altijd even makkelijk is. Iedereen kan iets doen om een mantelzorger wat te ontlasten. Denk aan af en toe een boodschap doen, extra koken, de hond uitlaten of de kliko aan de weg zetten. Dat zijn kleine voorbeelden van hoe je elkaar kunt ondersteunen.
Er worden gedurende dit jaar nog een aantal activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Die kunnen zich daar zelf voor opgeven, maar ook iemand anders kan een mantelzorger inschrijven. Alle activiteiten zijn te vinden op www.hartvoorwoerden.nl/mantelzorg.

Ontmoetingsruimte De Pionier in gebruik genomen.

Na een paar maanden hard werken is op 12 januari de ontmoetingsruimte in De Pionier feestelijk geopend. Vanaf nu kunnen bewoners van De Pionier gebruik maken van deze gezellige ruimte.
Zegveld Zorgt gaat de ontmoetingsruimte gebruiken voor diverse activiteiten, ook voor andere dorpsgenoten.
Het wekelijkse koffie-uurtje zal vanaf heden plaatsvinden in De Pionier en ook de activiteiten van de wandelclub.
In het voorjaar gaan alle struiken en bomen de grond in zodat we deze zomer hopelijk kunnen genieten van een prachtige tuin.

De Pionier officieel geopend

In oktober 2022 zijn de woningen en de ontmoetingsruimte van De Pionier in Zegveld opgeleverd.
Voor eigenaar Cazas Wonen en het nauw betrokken Zegveld Zorgt alle reden om hier 12 januari bij stil te staan.

Lees meer...