Vakantie dorpsconsulent 2 tot en met 24 september 2021

Paulien Emidio onze dorpsconsulent is met vakantie van 2 tot en met 24 september 2021. Heeft u tijdens haar vakantie vragen rond zorg en welzijn, die u graag wil bespreken, dan kunt u dat doen met haar collega’s van WoerdenWijzer. Zij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30 uur tot en met 12.30 uur op telefoonnummer : 0348- 42.86.00.

Heeft u vragen over uw inschrijving bij De Pionier, neemt u dan contact op met een van de bestuursleden van Zegveld Zorgt. De inschrijfformulieren voor De Pionier kunt u inleveren tot 1 oktober a.s.

Telefoonnummers en mailadressen van het bestuur kunt u vinden op deze website.

Paulien is weer te bereiken vanaf dinsdag 28 september.

Update de Pionier

Half augustus hebben alle geïnteresseerden in een appartement in De Pionier een informatiebrief met inschrijfformulier ontvangen. Heeft u zich ingeschreven en  nog géén brief van ons ontvangen, neem dan even contact op met de dorpsconsulent Paulien Emidio of een van de bestuursleden van Zegveld Zorgt. Alle telefoonnummers etc. kunt u vinden op onze website www.zegveldzorgt. nl.

De belbus rijdt weer vanaf 31 mei 2021

Vanaf maandag 31 mei rijdt de belbus in de regio Woerden weer. 

Voor het reizen met de belbus geldt, net als in het openbaar vervoer, een aantal aanvullende regels:

  • Bij het instappen van de belbus is het verplicht om handhygiëne toe te passen.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar.
  • We vragen patiënten/bezoekers om het mondkapje ruim voor het instappen op te zetten om het instappen veilig en snel te laten verlopen.

Voor meer informatie kunnen patiënten/bezoekers terecht bij de chauffeur.

Voor wie is de belbus?

De St. Antonius belbus is er speciaal voor patiënten die geen vervoersmogelijkheid hebben van en naar de locatie in Woerden, bijvoorbeeld omdat ze slecht ter been zijn of te ziek zijn om zelf te rijden en geen eigen auto hebben en geen beroep kunnen doen op hun omgeving. Patiënten kunnen in deze situaties gebruikmaken van de belbus.

Hoe werkt de belbus?

U kunt in bovengenoemde situaties gebruikmaken van de belbus. Hiervoor belt u 24 uur van tevoren op werkdagen naar 088 320 97 15 of u stuurt een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We maken dan een afspraak met u en halen u op de afgesproken dag en tijd thuis op en brengen u weer terug. De belbus rijdt in het gehele verzorgingsgebied van ons ziekenhuis in Woerden*.

*De bus rijdt onder andere in de gebieden Woerden, Benschop, Oudewater, Montfoort, Driebruggen, Alphen aan de Rijn, Bodegraven/Reeuwijk, Harmelen, Nieuwkoop, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Breukelen, Maarssen en Leidsche Rijn-Vleuten De Meern.

Handig om te weten

  • De bus is bedoeld voor een specifieke doelgroep patiënten die geen vervoersmogelijkheden hebben, dus bijvoorbeeld slecht ter been zijn of te ziek zijn om te rijden.
  • Gebruik van de bus is gratis voor patiënten en een begeleider.
  • Uw afsprakenkaart is uw instapbewijs, neem deze dus mee. Dit geldt niet als u voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis heeft, of voor de begeleiding die met u meegaat.
  • De bus rijdt op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur, dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen.
  • Om een afspraak te maken, belt u naar 088 320 97 15. U krijgt dan een medewerker van onze afdeling Servicedesk Faciliteiten & Vastgoed aan de lijn. Deze afdeling is bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur (dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen). U moet 24 uur van te voren de afspraak in te plannen. 
  • De bus wordt bestuurd door vrijwilligers.
  • Omdat de bus maar beperkte capaciteit heeft, kunnen we een maximaal aantal ritten per dag verzorgen.

Nieuwbouw Pionier mag doorgaan.

Bouw De Pionier kan van start (Bericht van de gemeente Woerden)

Raad van State doet uitspraak in beroepszaak

De Raad van State heeft op 12 mei de bezwaren van omwonenden tegen de bouw van appartementencomplex De Pionier in Zegveld ongegrond verklaard. Na een vertraging van bijna twee jaar is daarmee de weg vrij om te starten met de bouw op de locatie van voormalige basisschool De Pionier aan de Clausstraat. Voor het zover is, zullen woningcorporatie GroenWest en de gemeente eerst met de omwonenden in gesprek gaan.

Wethouder Tymon de Weger (wonen): “Erg fijn dat er nu een uitspraak is, zodat we verder kunnen met dit initiatief door Zegvelders zelf. Veel senioren in Zegveld zijn op zoek naar dit soort woningen. Zij krijgen hierdoor de kans om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Bovendien zorgt het plan ervoor dat er doorstroming op gang komt.”

Het appartementencomplex is een initiatief van Zegveld Zorgt in samenwerking met GroenWest en het Dorpsplatform Zegveld. GroenWest heeft met Bolton Ontwikkeling het bouwplan voor 23 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte uitgewerkt. De appartementen zijn bedoeld voor senioren en mensen die zorg aan huis nodig hebben. Zegveld Zorgt is een coöperatie die is opgericht door het Dorpsplatform met als doel inwoners van Zegveld hulp, zorg en ondersteuning te bieden.

Zomerpakket

Zomerpakkettenactie

Net als afgelopen jaren organiseert stichting Present Woerden de zomerpakkettenactie, bedoeld om de zomer voor gezinnen die niet op vakantie kunnen gaan een beetje mooier te maken. 

Komende zomer zal er ongetwijfeld nog steeds anders uitzien dan de jaren voor Corona.  Toch wil Present ook dit jaar weer een zomerpakkettenactie organiseren. Omdat we weten dat gezinnen er komende zomer misschien nog wel meer behoefte aan zullen hebben, na een lange periode van kinderen thuis en alle spanningen van Corona.   

Het pakket wordt samengesteld door groepen uit diverse kerken uit Woerden en door groepen/ gezinnen die zich los aanmelden. De waarde van het pakket hangt af van het budget van de samenstellers. De inhoud? Denk dan aan bonnen voor ijsjes, de bioscoop, zomerspeelgoed, zonnebrand, leuke tijdschriften etc.

Ken jij een gezin dat zo’n pakket goed zou kunnen gebruiken, neem dan contact op met Paulien Emidio de dorpsconsulent, tel.: 06-14.32.65.31 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Paulien heeft deze week vakantie maar is vanaf 11 mei weer te bereiken.

Aanmelden kan tot 1 juni 2021

Steunpunt toeslagenaffaire

Steunpunt toeslagenaffaire (bron website Woerdenwijzer)

Ook in Woerden/Zegveld zijn mensen in de problemen gekomen omdat de Belastingdienst onterecht de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvroeg. De Belastingdienst probeert dat nu goed te maken door een vergoeding te betalen. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen meer problemen zijn ontstaan. Bijvoorbeeld rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. 

Er is hulp

Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire en daardoor in de problemen gekomen? Of is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Vraag dan hulp bij de gemeente. De medewerkers van WoerdenWijzer kijken hoe de gemeente u kan ondersteunen. U kunt hen bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348 428 600 (ma t/m vr van 8:30 tot 12:30 uur).

https://www.woerdenwijzer.nl/steunpunt-toeslagenaffaire

 

Uitstel Algemene Leden Vergadering 2021

Zegveld Zorgt Algemene Leden Vergadering

Vanwege Covid 19 zien wij ons helaas genoodzaakt de Algemene Leden Vergadering die gepland was op 20 april a.s. opnieuw uit te stellen.

De nieuwe datum (onder voorbehoud) wordt 9 november 2021.

De uitnodiging en agenda worden in oktober aan alle leden toegestuurd.

Wij hopen op uw begrip voor dit uitstel. Wanneer er dringende vragen zijn, stelt u ze dan aan een van de bestuursleden.

Alle contactinformatie kunt u vinden op onze site www.zegveldzorgt.nl

Hulp bij schulden/betalingsachterstanden

Vanaf 1 januari 2021 krijgen inwoners van de gemeente Woerden die een betalingsachterstand hebben bij bijvoorbeeld de woningcorporatie, een zorgverzekeraar of  een energieleverancier hulp aangeboden bij het voorkomen van verdere schulden. Door een wijziging in de wet is een gemeente sinds 2021 verplicht een hulpaanbod te doen. In de wet is het nu zo geregeld dat woningcorporaties, zorgverzekeraars, energieleveranciers en drinkwaterbedrijven gegevens mogen delen met de gemeente. Zo kan de gemeente inwoners met schulden makkelijker vinden en hulp aanbieden. Heeft u zorgen om uw financiële situatie, blijven er rekeningen liggen en komt u er zelf niet meer uit. Deel deze zorgen zodat er naar oplossingen kan worden gekeken! U kunt hiervoor contact opnemen met Paulien Emidio de dorpsconsulent. Paulien kan  samen met u kijken naar oplossingen en contact leggen met partijen die u daarbij kunnen ondersteunen. Vaak is het zo dat mensen met geldproblemen of schulden te lang wachten met het zoeken naar hulp. Ze vinden het allemaal heel vervelend of weten niet waar ze hulp kunnen vragen. Hoe langer u dit soort problemen voor u uitschuift, hoe hoger de schulden oplopen. Als u er eerder bij bent, komt u ook sneller van uw schulden af. Wacht dus niet te lang, hoe eerder u aan de bel trekt hoe beter. Samen met u wordt er naar een oplossing gezocht.
U kunt de dorpsconsulent bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag van 08.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 06 143 265 31.
U kunt ook contact opnemen met WoerdenWijzer. Zij zijn elke dag bereikbaar tussen 08.30 en 12.30 uur via telefoonnummer 0348 428 600.

Vaccineren, hoe komt u op de priklocatie?

Zodra u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u een afspraak maken met de GGD. Van de GGD hoort u naar welke locatie u moet.Waarschijnlijk komt er op korte termijn een priklocatie in Woerden maar tot die tijd moet u naar Gouda, Houten of Utrecht. Thuiswonende ouderen van 60 tot en met 65 jaar worden gevaccineerd bij de huisarts.

Heeft u geen eigen vervoer, dan kan iemand uit uw familie of kennissenkring u misschien helpen. Lukt dat niet, neem dan contact op met de regiotaxi (tel 088 0025400), Automaatje (telefoon 06 3193 6612) of Valys-vervoer. Komt u er niet uit, dan kunt u uiteraard altijd even contact opnemen met Paulien Emidio, de dorpsconsulent. Paulien gaat dan voor u op zoek naar een vrijwilliger die u naar de priklocatie kan brengen. Let op: Vergeet niet een mondkapje te dragen en blijf thuis als u zich niet goed voelt of verkouden bent, Bij gebruik WMO Regiotaxi moet men tegenwoordig een medisch mondkapje op.

Geen extra kosten
Mensen die zich laten prikken en gebruik maken van de regiotaxi als WMO voorziening hoeven géén eigen bijdrage te betalen. Ook gaat deze rit niet ten koste van uw kilometer saldo. Moet de regiotaxi verder rijden dan gebruikelijk, dan is dat geen probleem.

Landelijk nummer Corona testen

Landelijk nummer voor testafspraak coronavirus 0800 - 1202

Vanaf 1 juni kunt u zich bij milde klachten (verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk) laten testen. Bel naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Niet vergeten uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand te houden. Het BSN nummer staat op uw paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs of loonstrook. Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u hoge koorts of bent u benauwd, bel dan z.s.m. uw huisarts, huisartsenpost of behandelend arts. Bel bij een levensbedreigende situatie 112.