Uitstel Algemene Leden Vergadering 2021

 Zegveld Zorgt Algemene Leden Vergadering

Vanwege Covid 19 zien wij ons helaas genoodzaakt de Algemene Leden Vergadering die gepland was op 20 april a.s. opnieuw uit te stellen.

De nieuwe datum (onder voorbehoud) wordt 9 november 2021.

De uitnodiging en agenda worden in oktober aan alle leden toegestuurd.

Wij hopen op uw begrip voor dit uitstel. Wanneer er dringende vragen zijn die niet kunnen wachten, stel ze dan aan een van de bestuursleden.

Alle contactinformatie kunt u vinden op onze site www.zegveldzorgt.nl

Gezocht bestuursleden Algemeen Bestuur

Bestuursleden gezocht!

Zegveld Zorgt heeft als doel inwoners van Zegveld en de Meije hulp, zorg en ondersteuning te bieden. Wij willen met ons werk bereiken dat inwoners die op hulp zijn aangewezen, zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk in het dorp kunnen blijven wonen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het dagelijks bestuur, die zich betrokken voelen bij Zegveld en de Meije en zich kunnen vinden in de doelen die wij nastreven.

Het bestuur vergaderd 1 of 2 keer per maand, de zomervakantie uitgezonderd.

Wil je meer weten over een bestuursfunctie en wat je eventuele taken worden, neem dan contact op met Hans van Kesteren (voorzitter), telefoonnummer 06 53.31.83.72 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Theo Nieuwendijk, telefoonnummer 06-13.08.40.53 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Voor meer informatie over Zegveld Zorgt kan je ook kijken op onze website: www.zegveldzorgt.nl

 

 

Hulp bij schulden/betalingsachterstanden

Vanaf 1 januari 2021 krijgen inwoners van de gemeente Woerden die een betalingsachterstand hebben bij bijvoorbeeld de woningcorporatie, een zorgverzekeraar of  een energieleverancier hulp aangeboden bij het voorkomen van verdere schulden. Door een wijziging in de wet is een gemeente sinds 2021 verplicht een hulpaanbod te doen. In de wet is het nu zo geregeld dat woningcorporaties, zorgverzekeraars, energieleveranciers en drinkwaterbedrijven gegevens mogen delen met de gemeente. Zo kan de gemeente inwoners met schulden makkelijker vinden en hulp aanbieden. Heeft u zorgen om uw financiële situatie, blijven er rekeningen liggen en komt u er zelf niet meer uit. Deel deze zorgen zodat er naar oplossingen kan worden gekeken! U kunt hiervoor contact opnemen met Paulien Emidio de dorpsconsulent. Paulien kan  samen met u kijken naar oplossingen en contact leggen met partijen die u daarbij kunnen ondersteunen. Vaak is het zo dat mensen met geldproblemen of schulden te lang wachten met het zoeken naar hulp. Ze vinden het allemaal heel vervelend of weten niet waar ze hulp kunnen vragen. Hoe langer u dit soort problemen voor u uitschuift, hoe hoger de schulden oplopen. Als u er eerder bij bent, komt u ook sneller van uw schulden af. Wacht dus niet te lang, hoe eerder u aan de bel trekt hoe beter. Samen met u wordt er naar een oplossing gezocht.
U kunt de dorpsconsulent bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag van 08.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 06 143 265 31.
U kunt ook contact opnemen met WoerdenWijzer. Zij zijn elke dag bereikbaar tussen 08.30 en 12.30 uur via telefoonnummer 0348 428 600.

Vaccineren, hoe komt u op de priklocatie?

Zodra u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u een afspraak maken met de GGD. Van de GGD hoort u naar welke locatie u moet.Waarschijnlijk komt er op korte termijn een priklocatie in Woerden maar tot die tijd moet u naar Gouda, Houten of Utrecht. Thuiswonende ouderen van 60 tot en met 65 jaar worden gevaccineerd bij de huisarts.

Heeft u geen eigen vervoer, dan kan iemand uit uw familie of kennissenkring u misschien helpen. Lukt dat niet, neem dan contact op met de regiotaxi (tel 088 0025400), Automaatje (telefoon 06 3193 6612) of Valys-vervoer. Komt u er niet uit, dan kunt u uiteraard altijd even contact opnemen met Paulien Emidio, de dorpsconsulent. Paulien gaat dan voor u op zoek naar een vrijwilliger die u naar de priklocatie kan brengen. Let op: Vergeet niet een mondkapje te dragen en blijf thuis als u zich niet goed voelt of verkouden bent, Bij gebruik WMO Regiotaxi moet men tegenwoordig een medisch mondkapje op.

Geen extra kosten
Mensen die zich laten prikken en gebruik maken van de regiotaxi als WMO voorziening hoeven géén eigen bijdrage te betalen. Ook gaat deze rit niet ten koste van uw kilometer saldo. Moet de regiotaxi verder rijden dan gebruikelijk, dan is dat geen probleem.

Dorpsconsulent

DorpsconsulentVanaf 1 december 2020 is Paulien Emidio de nieuwe dorpsconsulent van Zegveld Zorgt.

Paulien is telefonisch te bereiken via  06-14326531. Haar email adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek en postadres: Hoofdweg 70, 3474JG Zegveld. 

U kunt Paulien bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag van 08.00 tot 17.30 uur.

Lees meer...

Landelijk nummer Corona testen

Landelijk nummer voor testafspraak coronavirus 0800 - 1202

Vanaf 1 juni kunt u zich bij milde klachten (verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk) laten testen. Bel naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Niet vergeten uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand te houden. Het BSN nummer staat op uw paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs of loonstrook. Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u hoge koorts of bent u benauwd, bel dan z.s.m. uw huisarts, huisartsenpost of behandelend arts. Bel bij een levensbedreigende situatie 112.