Energietoeslag voor gezinnen met een laag inkomen

Ingekomen bericht van de gemeente Woerden

Energietoeslag voor gezinnen met een laag inkomen

De kosten voor elektriciteit en gas zijn erg gestegen. Gemeente Woerden vindt het belangrijk dat kosten voor energie betaalbaar blijven. Daarom helpt de gemeente inwoners met een laag inkomen. Deze gezinnen krijgen één keer een bedrag van € 800.

Energietoeslag aanvragen

Een deel van de inwoners ontving automatisch op uiterlijk 30 april de energietoeslag. Dit zijn inwoners die ook recht hebben op een bijstands- of IOAW uitkering. Deze toeslag is bijgeschreven op de rekening waar zij normaal ook hun uitkering op ontvangen.

Inwoners met een laag inkomen die geen uitkering hebben, kunnen deze toeslag ook aanvragen.

Dit kan digitaal via de website van Ferm Werk: https://www.fermwerk.nl/inkomen/extras-bij-laag-inkomen/energietoeslag.

 Hiervoor komen in ieder geval in aanmerking:

  • Inwoners met recht op een AOW, zonder aanvullend pensioen;
  • zelfstandigen met een laag inkomen;
  • werkenden met een laag inkomen.

De aanvraag wordt behandeld in maximaal 8 weken.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Neem dan contact op met Ferm Werk via 0348-497000 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geen gevolgen voor andere toeslagen

De eenmalige toeslag is niet van invloed op eventuele toeslagen die de inwoners ontvangen. Hierbij gaat het om huur-, zorg-, kinderopvang toeslag en het kindgebonden budget. Daarnaast is het ook niet van invloed op de hoogte van de eigen (inkomensafhankelijke) bijdrage in de zorg.

Energie besparen

Kleine aanpassingen in huis kunnen al een groot verschil maken. Het online energieloket Jouw Huis Slimmer helpt u op weg! Hier leest u doe-het-zelf tips, informatie over isoleren, energieadvies en subsidies. Kijk op www.jouwhuisslimmer.nl/woerden.

Loop ook eens langs bij de Duurzaamheidswinkel! Op de Voorstraat 75 in Woerden kan Duurzaam Woerden je gelijk van persoonlijke duurzaamheids tips voorzien. Zij zijn elke week open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10,00u tot 15.00u.

Contactpersoon voor de pers:

Ingrid van Schaik, communicatieadviseur 06 20094937, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overige persvragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 14 0348 en vraag naar de persvoorlichter.

De gemeenten Oudewater en Woerden werken samen.
De organisatie van Woerden werkt voor beide zelfstandige gemeenten.
Bezoek
www.oudewater.nl of www.woerden.nl

 

Omgaan met langdurige klachten na corona

Op 1 juni zal er weer een nieuwe training ‘Omgaan met langdurige klachten na corona’ van start gaan. In deze groep wordt mensen met langdurige covid klachten, geleerd om te gaan met hun klachten in het dagelijkse leven. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten, vanaf woensdag 1 juni 2022 van 09.30-11.00 uur. Locatie Derkinderenstraat 32, Woerden.

Download hier de flyer voor meer informatie.

Beweegteam Woerden

Beweegteam woerden

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u steviger op uw benen staan, minder kans om te vallen en meer zelfvertrouwen bij het lopen? Dan kunt u meedoen aan het aan het valpreventieprogramma 'In Balans'.
Op maandag 21 februari is er een informatiebijeenkomst in het Brediushonk, van 9.30 uur tot 11.00 uur. De informatiebijeenkomst is kosteloos.
Voor meer informatie en om u aan te melden, bel Maarten Stiggelbout via telefoonnummer 06-34443230 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

In Balans is een initiatief van Beweegteam Woerden, Fysiotherapeuten

Werktijden dorpsconsulent

Vanaf 1 december 2021 zijn de werktijden van de dorpsconsulent gewijzigd:

Paulien Emidio is voortaan te bereiken op woensdag en donderdag van 08.00 tot 17.30 uur, telefoonnummer 06 - 14 32 65 31.