Kunst door de Brievenbus

Speciaal voor iedereen van 60 jaar of ouder in de gemeente Woerden die houdt van creatief bezig zijn, starten Het Klooster en Stichting Thuishuis Woerden een nieuw initiatief: Kunst door de Brievenbus.
Naast de muziek-, dans- en theaterprojecten voor ouderen vanuit Kunstmenu Zilver nu dus ook een mooi project om ouderen te laten genieten van tekenen, knutselen, etc.

Wat en hoe?
Om de week krijgt u als deelnemer een kaart door de brievenbus met daarop een tekenopdracht. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal. U kunt de opdrachten zelfstandig maken, lekker vanuit huis, wanneer het u uitkomt. Gaat u liever niet alleen aan de slag, dan kunt u zich ook met “een maatje” aanmelden zoals bijvoorbeeld een (klein)kind of buurtgenoot. Na iedere afgeronde opdracht kunt u, als u dat wilt, een foto van het kunstwerk per mail met ons delen en krijgt u hierop een reactie. Let op: iedereen is welkom om mee te doen. Je hoeft dus absoluut niet goed te kunnen tekenen. Plezier in het creatief bezig zijn is het allerbelangrijkst.

Lees meer...

Kerststukjes maken in de Pionier

Kerststukjes maken in de Pionier op 16 december om 14.00 uur.

Lees meer...

Thema avond dinsdag 7 november 2023

 Thema-avond

‘Aandacht voor wonen en zorg  in Zegveld, nu en in de toekomst’ 

Dinsdagavond 7 november a.s. organiseert Zegveld Zorgt een thema-avond in de Milandhof.

 ‘Wat kunnen we de komende jaren verwachten van de gezondheidszorg in de thuissituatie en hoe kunnen we ons hierop voorbereiden.

 Programma:

  • In het eerste gedeelte van de avond zijn er twee sprekers die u vanuit de dagelijkse praktijk kunnen vertellen wát eventuele veranderingen in de gezondheidszorg voor u kunnen betekenen.
  • Ná de pauze is er een mogelijkheid om in groepjes met de aanwezige ‘professionals’ in gesprek te gaan en/of vragen te stellen.
  • Vanuit Zegveld Zorgt zullen we een korte toelichting geven over ontwikkelingen en toekomstplannen ten aanzien van de zorg en passende woningen in Zegveld.

U bent welkom 7 november van 19.30 tot 21.00 uur.

Neemt u gerust iemand mee, familie, vriend(in) of een buurman/vrouw;  iedereen is van harte welkom!                                     

Iedereen op de duofiets

Iedereen op de (Duo)fiets! 

Zegveld Zorgt nodigt dorpsgenoten uit om in de week van Vrijdag 1 september tot zondag 10 september opnieuw een ritje te maken óf kennis te maken met de duofiets. Zegveld Zorgt mag gebruik maken van de duofiets die ‘De Plint’ ter beschikking stelt aan inwoners van de gemeente Woerden. Deze fiets staat van 1 tot 10 september bij de Pionier in Zegveld. Met de duofiets kan er in het dorp of in de nabije omgeving, op een plezierige  manier weer eens gefietst worden. Hierbij kan een familielid, een goede buur of een vrijwilliger begeleiding bieden.

U kunt uiteraard mee trappen, maar dit hoeft niet!

Wilt u samen met iemand die u kent een ritje maken, of wilt u als begeleider iemand blij maken om  weer eens te kunnen fietsen, meldt u zich dan aan bij:

Marja Meijers( van de wandelclub Zegveld beweegt!), telefoonnummer: 06-22146674 of Leen Wisseloo, telefoonnummer: 06-51340376

 

Mantelzorgerslunch nieuws

Lunch voor mantelzorgers in Zegveld.

REGIO • Zo’n honderd mantelzorgers hebben de afgelopen week genoten van een lunch die werd geserveerd in vijf ‘Huizen van de Wijk’ in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.

Tijdens de lunch konden inwoners ervaringen met elkaar delen en luisteren naar mooie muziek. De lunches waren georganiseerd door gro-up buurtwerk en Hart voor Woerden, in nauwe samenwerking met de ‘Huizen van de Wijk’. De lunches waren onderdeel van een campagne die dit voorjaar van start is gegaan. Deze campagne is gericht op het herkennen en erkennen van mantelzorg en heeft als doel om inwoners meer bewust te maken van wat mantelzorg is en daar de ogen voor te openen.

Lees meer...

Ontmoetingsruimte De Pionier in gebruik genomen.

Na een paar maanden hard werken is op 12 januari de ontmoetingsruimte in De Pionier feestelijk geopend. Vanaf nu kunnen bewoners van De Pionier gebruik maken van deze gezellige ruimte.
Zegveld Zorgt gaat de ontmoetingsruimte gebruiken voor diverse activiteiten, ook voor andere dorpsgenoten.
Het wekelijkse koffie-uurtje zal vanaf heden plaatsvinden in De Pionier en ook de activiteiten van de wandelclub.
In het voorjaar gaan alle struiken en bomen de grond in zodat we deze zomer hopelijk kunnen genieten van een prachtige tuin.

Lees meer...

De Pionier officieel geopend

In oktober 2022 zijn de woningen en de ontmoetingsruimte van De Pionier in Zegveld opgeleverd.
Voor eigenaar Cazas Wonen en het nauw betrokken Zegveld Zorgt alle reden om hier 12 januari bij stil te staan.

Lees meer...