Algemene informatie

Stand van zaken De Pionier (augustus 2021)

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van het appartementengebouw De Pionier. Woningbouwvereniging GroenWest en Bouwonderneming Bolton B.V. zijn volop bezig met het plannen van de bouwwerkzaamheden.

En ook wij zijn druk bezig ervoor te zorgen dat de toewijzing, voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt, op een eerlijke manier verloopt.

Helaas kunnen we in deze fase nog geen definitieve datum aanvang bouw noemen, maar dat zal naar verwachting niet eerder zijn dan eind 2021/begin 2022. In dat geval wordt de oplevering verwacht in de loop van 2023.

De toewijzing

De toewijzingscommissie bestaat uit:

  • Geertje Bol, vanwege haar expertise en zorgachtergrond;
  • Cok Hoogerbrugge, namens het Dorpsplatform;
  • Frank Burgers, namens Zegveld Zorgt

 

In het overleg tussen de gemeente, GroenWest en Zegveld Zorgt is het volgende besloten:

  • De Commissie Toewijzing van Zegveld Zorgt mag 3 tot 5 woningen toewijzen op basis van gebleken noodzaak. Welke van de drie type woningen dit worden, is op dit moment niet bekend. Een en ander is afhankelijk van de informatie die wij van eventuele kandidaten ontvangen.

Bent u geïnteresseerd in een appartement dan moet u rekening houden met onderstaande punten:

  • De toewijzing van de overige woningen zal plaatsvinden via de ‘normale’ inschrijvingsprocedure bij GroenWest, waarbij kernbinding en leeftijd (65 jaar en ouder heeft voorrang) belangrijke factoren zijn.
  • Kernbinding betekent dat u woonachtig moet zijn in Zegveld of dat u in de laatste 10 jaar tenminste 3 jaar in Zegveld gewoond heeft. Als u géén kernbinding heeft, geeft u dan aan wat de redenen zijn waarom u in aanmerking wilt komen, bijvoorbeeld mantelzorg door een van uw familieleden die zelf in Zegveld woont.
  • Het is belangrijk dat u zich zo snel mogelijk inschrijft bij WoningNet. Zonder inschrijving maakt u géén kans op een woning. Dit geldt óók voor de 3 tot 5 woningen die Zegveld Zorgt toe mag wijzen.
  • Voor de vrije sector woningen kunt u zich nu inschrijven op RoofTrack. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Vragen / inschrijfformulier

Heeft u vragen of wilt u een inschrijfformulier ontvangen, neemt u dan even contact op met de dorpsconsulent Paulien Emidio. Dit kan via een mailtje:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op nummer 06 – 14.32.65.31 óf een van de bestuursleden van Zegveld Zorgt.

De inschrijving sluit half oktober.