2022

Thema avond 'Samen gezond weer verder'

Dinsdag 8 november jl. organiseerde Zegveld Zorgt een thema-avond die ging over het maken van gezonde keuzes, een gezonde relatie met eten, een ontdekkingsreis met eten, een stukje geschiedenis van Coop Supermarkt Bremmer en de betekenis van de voedselkeuze logo's. Alle sprekers: Arjen van Iren, Evita Vianen, Eveline Brak-Tanger en Piet Bremmer. nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdrage!

 collage thema avond gezond verder

Er is ook nog een filmpje te zien,

Zegveld geeft Warmte

In Meije en Zegveld is er een initiatief gestart om dorpsgenoten in financiële nood te helpen.Vanwege de steeds maar stijgende kosten voor energie en de steeds duurder wordende eerste levensbehoeften is deze hulp hard nodig. Het initiatief is een samenwerking tussen de drie kerken in Zegveld en de Meije en ZorgcoöperatieZegveld Zorgt. Er is daarvoor een fonds opgericht. Bijdragen komen van bedrijven, particulieren en diverse fondsen.

meer informatie op zegveldgeeftwarmte.nl 

Ontmoetingsruimte De Pionier opgeleverd.

Vrijdag 29 oktober is de ontmoetingsruimte van De Pionier opgeleverd aan Zegveld Zorgt en is het huurcontract ondertekend.
Een bijzonder moment omdat er jarenlang heel hard gewerkt is dit voor elkaar te krijgen.
Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd aan Zegvelders en oud-Zegvelders.

Lees meer...

Gemeente Woerden en Duurzaam Woerden geven producten weg

Huiseigenaren kunnen voor 70 euro energiebesparende producten uitzoeken. De Energie-bespaarbon is nu voor huiseigenaren én huurders beschikbaar. Ruim 1.500 huurders in gemeente Woerden hebben de bon al gebruikt. Gemeente Woerden en burgerinitiatief Duurzaam Woerden doen deze actie samen. De actie eindigt op 31 december 2022.

Lees meer...

Workshop Aanspreken & Afspreken

Voor iedereen die graag effectiever wil (leren) communiceren met jongeren organiseert gro-up Buurtwerk op 2 locaties de workshop Aanspreken & Afspreken. Vind jij het lastig om iemand aan te spreken op momenten dat je iets dwars zit? Of zou je graag effectiever en constructiever het gesprek aan willen gaan in overlastsituaties? Meld je dan aan voor deze workshop!

Lees meer...

Voorlichtingsavond weerbaarheid rond middelengebruik

Heb je als ouder vragen over middelengebruik waaronder, lachgas, alcohol of andere drugssoorten? Wil je meer algemene informatie over (risico’s van) de middelen die onder jongeren worden gebruikt? Ben je op zoek naar handvaten om de weerbaarheid van je kind te vergroten of naar manieren waarop je in de thuissituatie het gesprek hierover aan kunt gaan?

Lees meer...

Week tegen Eenzaamheid - het Koffiemoment

Het is de Week tegen Eenzaamheid: 29 t/m 6 oktober. De organisaties uit de werkgroep Eenzaamheid en Ouderen hebben besloten om samen het Koffie-moment op woensdagochtend 5 oktober van 09.00 - 12.00 uur te organiseren.

Lees meer...

Energiebespaarbon € 70,00.

HEEFT U AL EEN ENERGIE BESPAARBON ONTVANGEN?
Op maandag 19 september hebben alle huurwoningen in Zegveld een brief via de gemeente Woerden ontvangen. Met deze brief ontvangen zij een Energie-bespaarbon ter waarde van € 70,=.

Lees meer...