Mantelzorgerslunch nieuws

Lunch voor mantelzorgers in Zegveld.

REGIO • Zo’n honderd mantelzorgers hebben de afgelopen week genoten van een lunch die werd geserveerd in vijf ‘Huizen van de Wijk’ in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.

Tijdens de lunch konden inwoners ervaringen met elkaar delen en luisteren naar mooie muziek. De lunches waren georganiseerd door gro-up buurtwerk en Hart voor Woerden, in nauwe samenwerking met de ‘Huizen van de Wijk’. De lunches waren onderdeel van een campagne die dit voorjaar van start is gegaan. Deze campagne is gericht op het herkennen en erkennen van mantelzorg en heeft als doel om inwoners meer bewust te maken van wat mantelzorg is en daar de ogen voor te openen.

Hond uitlaten
Vaak is de zorg voor een kind, zieke ouder of partner voor de zorgende heel vanzelfsprekend. Maar dat betekent niet dat dat altijd even makkelijk is. Iedereen kan iets doen om een mantelzorger wat te ontlasten. Denk aan af en toe een boodschap doen, extra koken, de hond uitlaten of de kliko aan de weg zetten. Dat zijn kleine voorbeelden van hoe je elkaar kunt ondersteunen.
Er worden gedurende dit jaar nog een aantal activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Die kunnen zich daar zelf voor opgeven, maar ook iemand anders kan een mantelzorger inschrijven. Alle activiteiten zijn te vinden op www.hartvoorwoerden.nl/mantelzorg.