Koffie ochtenden

Voor bewoners in Zegveld met een lichamelijke of geestelijke beperking, dementie of revalidatie na een hersenbloeding bestaat er de mogelijkheid tot dagopvang in Woerden. De indicatie hiervoor wordt verzorgd vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), waarbij de persoon in kwestie zich kan richten tot Woerden Wijzer of zich eerst laat informeren door Henk Oskam, de dorpsconsulent. Er is in een eerdere fase al eens onderzocht of er een mogelijkheid zou zijn voor dagopvang in Zegveld zelf voor deze bewoners. Het is echter gebleken dat de zorgbehoefte in Zegveld tè gering is om dit met professioneel gekwalificeerd personeel en materiaal financieel haalbaar te maken.
Voor de vitale inwoner zijn er in Zegveld volop mogelijkheden voor ontspanning en contact buiten de deur. Naast een rijk verenigingsleven en diverse sportclubs bestaat er een scala aan activiteiten die georganiseerd worden door Welzijn Zegveld: zoals gymnastiek, fietstochten maken, gezamenlijke warme maaltijd in de Milandhof, lezingen en meer.
Er is echter een groep die tussen wal en schip valt; zij zijn tè goed voor professionele dagopvang in Woerden en niet in staat om deel te nemen aan de reeds in Zegveld aanwezige activiteiten. Voor deze Zegvelders wil ZegveldZorgt in samenwerking met Welzijn Zegveld een alternatief bieden. Wij willen starten met een wekelijkse koffieochtend op een vast huisadres in Zegveld, waarbij naast de gastvrouw ook een vrijwilliger aanwezig is. Wij verwachten dat het vervoer voor sommige mensen die slecht ter been zijn een probleem kan vormen en willen voor hen vervoer door vrijwilligers verzorgen.
Wij denken dat er in Zegveld zeker mensen zijn voor een dergelijk initiatief. Misschien heeft u zelf een beginnende dementie, restverschijnelen van een hersenbloeding, beperkte bewegingsvrijheid door reuma of artrose of misschien heeft u er gewoon behoefte aan om op een vaste dag anderen te ontmoeten. Misschien kent u iemand in uw omgeving die interesse zou kunnen hebben. Wellicht bent u mantelzorger van iemand en is het fijn om een ochtend in de week tijd aan iets anders te kunnen besteden.
Wij gaan vanaf dinsdag 7 maart a.s. van start met een wekelijkse bijeenkomst van 10 tot 12 uur in de huiskamer van Broeksloot, u kunt zonder aanmelding vooraf komen. De woning is ook goed bereikbaar met rolstoel of rollator. Coördinator voor dit initiatief is Atie Vermeij; u kunt haar laten weten of er vervoer gezorgd moet worden. Haar telefoonnummer is 691658.
Henk Oskam, dorpsconsulent kan u desgewenst ook meer vertellen over deze wekelijkse, informele dagopvang.
U zult begrijpen dat er meerdere vrijwilligers nodig zijn om een wekelijkse dagopvang te kunnen realiseren. Wij doen bij deze een oproep voor vrijwilligers om zich aan te melden. Wellicht wilt u als vrijwilliger behulpzaam zijn bij de dagopvang zelf of wilt u deelnemers halen en brengen? Indien u interesse heeft, als u zich aan wilt melden of meer informatie wilt over dit initiatief dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Geertje Bol: 06-44882351